08 Οκτωβρίου 2012

και ξανά προς τη δόξα τραβά


᾽Απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων και πορειών σε περιοχές της Αττικής, αύριο 09-10-2012᾽ αυτός είναι ο τίτλος του δελτίου τύπου που εξέδωσε η γενική αστυνομική διεύθυνση βάσει αποφάσεως  του σεβαστού σε όλους μας Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής εν όψει της αυριανής άφιξης του γερμανικού φαντάσματος. Απόφαση που όχι μόνο θυμίζει άλλες εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων αλλά καταπατά και το ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς το δικαίωμα του ειρηνικώς συνέρχεσθαι κατοχυρώνεται στα άρθρα 11 του Συντάγματος, 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και 21 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων. Επίσης την απόφαση αυτή επικυρώνουν τα μέτρα ασφαλείας αφού ο σχεδιασμός προβλέπει πάνω από 7.000 αστυνομικούς, άνδρες της ΕΚΑΜ και ελεύθερους σκοπευτές να επιτηρούν την ασφαλή διέλευση της αυτοκινητοπομπής που θα μεταφέρει τη Μέρκελ. Στα μέτρα θα συνδράμει και το Λιμενικό, με επίλεκτα στελέχη από τις ειδικές Δυνάμεις. Συνεχείς θα είναι οι περιπολίες, από αέρος, των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ασθενοφόρα τουΕΚΑΒ, διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο. Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛΑΣ, ο ΑΙΑΣ, καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ελληνική αστυνομία, από το Ισραήλ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τρία οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική, θα βρίσκονται σε επιφυλακή στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη. Μεταλλικό πλέγμα και κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από το βράδυ της Δευτέρας. 

Διαβάζοντας τα παραπάνω μέτρα ειλικρινά θεωρώ ανώφελο και πλέον υποκριτικό να γράφουμε μακροσκελή άρθρα για την γέννηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και για τη σημασία διατήρησης της. 
Βλέπεται απο μια οπτική η δημοκρατία είναι εκείνη η οποία επέτρεψε την ύπαρξη των παραπάνω μέτρων. Είναι προφανές πως το παρόν πολίτευμα όχι μόνο δε προωθεί ένα εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα σε πολίτες και πολιτικούς, όχι μόνο δε προστατεύει τα ανθρώπινα δικαίωματα και συνάμα τα δικαιώματα του κάθε πολίτου ξεχωριστά, όχι μόνο δε προβάλλει και προωθεί την ισονομία και την ισοπολιτία, αλλά αντίθετα δημιουργεί ανισότητες στη κοινωνία διαμελίζοντάς την σε τάξεις, δίνοντας με αυτο το τρόπο στους εκλεχθέντες απεριόριστη δύναμη (όποιος αμφιβάλλει για αυτό μπορεἰ απλώς να ανατρέξει στα γεγονότα των τριών τελευταίων χρόνων με αποκορύφωμα το σημερινό) αφήνοντας τους πολίτες βορά στους εξουσιολάγνους πολιτικούς. Οι αυταπάτες λοιπόν οτι ζούμε σε μια ελεύθερη πολιτεία μας κρατούν δέσμιούς της. Μα νομίζω πως πλέον δεν υπάρχει κανείς που να θεωρεί οτι η δημοκρατία και ειδικότερα η αντιπροσωπευτική μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη κοινωνία. Ωστόσο, η οχύρωση της Αθήνας λόγω του ερχομού της καγκελαρίου το μόνο που δείχνει είναι το φόβο των κυβερνώντων. Η μετατροπή της πόλης σε ένα είδος φρουρίου αποδεικνύει όχι μόνο την αδυναμία των πολιτικών μπροστά στους πολίτες και στις σοβαρές αποφάσεις αλλά και το πόσο ευθραυστο είναι το κράτος. Οι μόνοι που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τη δύναμη μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, εμμένουμε σε φαύλες συζητήσεις για μεγάλες εξεγέρσεις και επαναστάσεις ενώ το κράτος έχει ήδη καταρρεύσει. Το μόνο που μένει είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου