19 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία για ρατσιστικό πογκρόμ από αστυνομικούς στο Ρέντη

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νίκαιας-Ρέντη -Κορυδαλλού 


Ρατσιστικό πογκρόμ του Αστυνομικού Τμήματος Ρέντη 
Καταγγελία
19/10/2012

Ρατσιστικό πογκρόμ σε συνοικισμό Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη οργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 17 Οκτώβρη το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Συγκεκριμένα γύρω τις 8 το απόγευμα στην Οδό Αγίας Άννης 11, αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών όπου με τη βία συνέλαβαν 35 άτομα και αφού τους ανάγκασαν να μπουν σε κλούβα, τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, με τον ισχυρισμό ότι είχαν πληροφορίες για κατοχή ναρκωτικών. 

Μετά από μερικές ώρες η αστυνομία ξαναγύρισε στα σπίτια των μεταναστών για να κάνει έρευνα. Οι αστυνομικοί έκαναν κυριολεκτικά επιδρομή, σπάζοντας και γκρεμίζοντας ότι βρήκαν μπροστά τους, αναποδογύρισαν κρεβάτια έπιπλα, έσπασαν ακόμα και ξύλινες οροφές και τα ξύλινα παραπήγματα στα οποία έμεναν οι μετανάστες. Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Προχώρησαν και σε πλιάτσικο αρπάζοντας οτιδήποτε βρήκαν μπροστά τους από χρήματα, μέχρι λάπτοπ και μικροσυσκευές.

Την Πέμπτη 18/10 αντιπροσωπεία της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη, όπου και διαπίστωσε τις συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης στις οποίες κρατούνταν οι μετανάστες (φωτό).  24ωρες μετά τη σύλληψή τους, δεν τους είχε δοθεί νερό ή φαγητό ενώ δεν τους είχε επιτραπεί να πάνε ούτε στην τουαλέτα. Η αστυνομία ανάμεσα στις μεθόδους ανάκρισης χρησιμοποίησε ακόμα και το γδύσιμο. 

Καταγγέλλουμε την ρατσιστική τρομοκρατία της αστυνομίας σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών,η οποία προκειμένου να προβεί σε συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών οργάνωσε μαζικό πογκρόμ 30 ατόμων μόνο και μόνο επειδή είχαν σκούρο δέρμα. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Νίκαιας και το Ρέντη δεν πρόκειται να αφήσουν την ρατσιστική ασυδοσία της αστυνομίας του Δένδια, παραμονές μάλιστα πανεργατικής απεργίας, να σπέρνει μαζικά τον φόβο και τον πανικό, στους φτωχούς μετανάστες που ζουν σε παραπήγματα. 

Όπως στο παρελθόν απαντήσαμε ενωμένοι στις ρατσιστικές σκούπες του "Ξένιου Δία" και στη συνεργασία ΕΛΑΣ -Νεοναζί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος των πακιστανών μεταναστών με το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήσαμε στις 5 Ιούλη στη Νίκαια, έτσι και θα συνεχίσουμε. 

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και μετατρέπουμε τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη σε ?αζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις πολιτικές της συγκυβέρνησης, των Μνημονίων, της φτώχειας, του ρατσισμού. 

Όλοι την Κυριακή 28/10 στις 10.30πμ στην πλατεία Οσίας Ξένης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου