25 Νοεμβρίου 2012

Ένας αγωνιστής γεννιέται...μέσα απο το αυγό του φιδιού

Πώς μπορεί ένα εθνικιστικό κόμμα ( εγώ θα το αποκαλούσα άκρως φασιστικό αλλά δε θα ήθελα επ ουδενί να προσβάλω τους αγαπητούς χρυσαυγίτες και πρωτίστως το κύριο Κασιδιάρη) να παρουσιάζει τον εαυτό του όχι μόνο ως σωτήρα του έθνους αλλά και ως επαναστάτη;
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τη Κυριακή η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε συγκέντρωση στη Χερσόνησο της Κρήτης. Εκεί προφανώς και παρευρέθηκαν τα διακεκριμένα μέλη της Χ.Α  Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς. Ωστόσο τα πράγματα δε κύλησαν όπως τα φαντάζονταν οι βουλευτές, καθώς την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική διαδήλωση. Η αστυνομία έστησε μπλόκο ώστε οι διαδηλωτές να μην πλησιάσουν το ξενοδοχείο οπού γινόταν η εκδήλωση μα ο Κασιδιάρης θέλησε να σπάσει το μπλόκο και να συγκρουστεί με τους διαδηλωτές. Και ναι που επιτέλους βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το συγκρουσιακό χαρακτήρα του κο Κασιδιάρη.

Οι ᾽᾽βουλευτές᾽᾽έξαλλοι με πρωταγωνιστή το κο Κασιδιάρη πραγματοποίησαν δηλώσεις και εξαπέλυσαν απειλές εναντίων αστυνομίας και παρακρατικών. Ελπίζω να μην ηχεί μόνο στα δικά μου αυτιά παράλογο, ένα κόμμα που δρα παρακρατικά τώρα τα βάζει με τον ίδιο του τον εαυτό. Έχουμε συνηθίσει βλέπεις να ακούμε από τα media ότι παρακρατικοί είναι οι κουκουλοφόροι που τα σπάνε στις πορείες μα κάνεις δε μιλάει συνήθως για τη παρακρατική δράση της Χ.Α. Γιατί αν θεωρείται νόμιμο από το αδιάφθορο ελληνικό κράτος, ένα εκλεγμένο κόμμα να διατηρεί και να συντηρεί νυχτερινές περιπολίες με σκοπό τη προφύλαξη των κατοίκων και το βασανισμό των μεταναστών παραβλέποντας το ρόλο της αστυνομίας και προωθώντας συμπεριφορές αυτοδικίας και βίας τότε συγνώμη μα δεν έχω τίποτε άλλο να πω παρά ότι μας λυπάμαι.

Μα ας γυρίσουμε στο πρόσφατο τραγελαφικό περιστατικό.
«Λοιπόν για να μην τους γαμάμε όλο το βράδυ και έχει νεκρούς, και σου δίνω το λόγο μου θα έχεις νεκρούς» (Βίντεο 1:40).

 Όταν ο αστυνομικός του ζητάει να ηρεμήσει, ο βουλευτής απαντάει «πως να ηρεμήσω όταν βλέπω να τα σπάνε και εσείς καθόσαστε και τον παίζετε» (Βίντεο 2:00).

«Βλέπουμε απέναντί μας εκατό παρακρατικούς με κουκούλες (σε άλλο σημείο μιλάει για αλήτες και σε άλλο για χρηματοδοτούμενους που τους έχουν μέσα σε πανεπιστήμια και στις καταλήψεις) έχουν προκαλέσει φθορές σε οχήματα σε καταστήματα δεν τους ενοχλεί κανείς δεν έχει συλληφθεί κανείς και το μόνο που κάνει η αστυνομία είναι να παρεμποδίζει την εκδήλωση ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Αυτό είναι παρανομία, μιλάμε για παράβαση καθήκοντος», έκανε λόγο για «χιλιάδες πολίτες του Ηρακλείου που θέλουν να ακούσουν τη Χρυσή Αυγή και δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση».

᾽᾽Είμαστε το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που επιτρέπεται να γίνονται εις βάρος τους αντισυγκεντρώσεις και αυτό γίνεται γιατί είμαστε η μοναδική ελληνική φωνή που λέει την αλήθεια και θα ξεβρομίσει αυτό το τόπο.᾽᾽
᾽᾽Και εμείς ως Χ.Α με κάθε  θεσμικό και νόμιμο μέσο θα υπερασπιστούμε τα συνταγματικά δικαιώματά μας στην ελευθερία της έκφρασης, μας έχουν αποκλείσει οι πάντες᾽᾽

αυτές είναι κάποιες από τις δηλώσεις του κο Κασιδιάρη.


Ένας εκλεγμένος βουλευτής και εκπρόσωπος της Χ.Α απειλεί ότι θα υπάρξουν νεκροί ή για να είμαστε ακριβείς δίνει το λόγο του και και μάλιστα δίνει το λόγο του στην αστυνομία. Κοιτάξτε λοιπόν προσεχτικά το έκτρωμα που ψηφίσατε και νομιμοποιήσατε, ένα κόμμα που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να απειλεί ξανά και ξανά  όχι φυσικά τον πραγματικό υπαίτιο αλλά εκείνα τα φαντάσματα που έχει πλάσει η εμμονή του για σκούπισμα και καθάρισμα του τόπου. Και όπως λέει και η παροιμία η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά γιαυτό και κατά τη διάρκεια της ομιλίας ο Χρήστος Παπάς έβγαλε τη σημαία της Χούντας των συνταγματαρχών με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν (Βίντεο 7:27). «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξεδιπλώσουμε και να δείξουμε αυτή τη σημαία»´´ προτάσσοντας έτσι μια από τις πιο ανελεύθερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Περίοδο βασανισμών, αποτρόπαιων κρατικών εγκλημάτων, δικτατορία, εξορίας, ανελέητου κρατικού παρεμβατισμού και μια Ελλάδα ανδρείκελο μεγαλύτερων δυνάμεων. Μόνο απειλές για πραξικόπημα δεν έχουν ακουστεί ξεκάθαρα ακόμα  ωστόσο νομίζω ότι δε θα μας απογοητεύσουν σύντομα θα γελοιοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Όπως και οι ίδιο είπαν το κόμμα τους έχει στρατιωτικό χαρακτήρα γιαυτό και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο σε στάση προσοχής υπακούοντας στη στρατιωτική διαταγή του Κασιδιάρη. Καιρός να σταματήσει να ακούγεται η καραμέλα του η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αρνούμαι να πιστέψω πως τόσοι αγώνες και όνειρα είναι μάταια και αυτό εξαιτίας των συλλογισμών αμοιβάδας της Χ.Α και της γκεμπελικής τακτικής τους.
Αρνούμαι. Και εύχομαι όλοι μας να αρνηθούμε να είμαστε έρμαια ξανά των απειλών και αποφάσεων οποιουδήποτε προσπαθεί να στερήσει την ελευθερία ακόμα και σε ένα μοναχά άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου