06 Μαρτίου 2014

Κείμενο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού : Αλληλεγγύη στους κρατούμενους του νοσοκομείου φυλάκων Κορυδαλλού

Από τις 17 Φεβρουαρίου, 178 συγκρατούμενοι μας «στο νοσοκομείο» κρατουμένων Άγιος Παύλος προχώρησαν σε αποχή από το συσσίτιο  και από τη φαρμακευτική τους αγωγή. Αργότερα κάποιοι από αυτούς έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας.
Οι συγκρατούμενοι μας με την ανακοίνωση της έναρξης του αγώνα τους εκθέτουν τις εφιαλτικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτό το κολαστήριο  που καταχρηστικά και  κατ’ ευφημισμό το υπουργείο δικαιοσύνης το ονομάζει νοσοκομείο.
Όπως χαρακτηριστικά γράφουν και οι ίδιοι : « όλοι εμείς που πάσχουμε από κάθε λογής ασθένειες  (οροθετικοί, καρκινοπαθείς, μέχρι και το τελευταίο παθολογικό περιστατικό ) συγχρωτιζόμαστε σε θαλάμους – ΑΠΟΘΗΚΕΣ – ΤΡΟΓΛΕΣ κατά δεκάδες, αναγκασμένοι να ανεχτούμε μια πρωτοφανή κατάσταση για τα παγκόσμια ιατρικά και ανθρωπιστικά δεδομένα που έχει εδώ και καιρό ξεπεράσει τα όρια της λογικής και της ανθρώπινης ανοχής, με αποτέλεσμα να βιώνουμε καθημερινά το σωματικό μας βασανισμό και τον ψυχικό μας βιασμό. Καθημερινά αγωνιζόμαστε να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ  και να αποτρέψουμε τη μετάδοση  πανδημίας εξαιτίας των ανωτέρων νοσημάτων, αλλά δυστυχώς όταν σε θαλάμους νοσηλείας 30τ.μ. νοσηλεύονται 16-18 ασθενείς  κάτι τέτοιο φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας και φαλκιδεύεται κάθε έννοια στοιχειώδους νοσηλείας ».
Άλλωστε οι εικόνες από το κολαστήριο – «αποθήκη ψυχών » που δημοσιεύτηκαν σε ηλεκτρονικές σελίδες αποδεικνύουν την ακρίβεια των λεγομένων των συγκρατούμενων μας και δείχνουν ξεκάθαρα ποια είναι η αλήθεια.
Αυτός ο αγώνας που δίνεται, αφορά κάθε κρατούμενο αφού οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτεί κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συγκρατούμενων μας στο «νοσοκομείο» κρατουμένων άγιος Παύλος.
Επιφυλασσόμαστε για δυναμικότερες αντιδράσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Το κείμενο υπογράφουν :
49 κρατούμενοι της α’ πτέρυγας,
351 της γ’ πτέρυγας,
320 της δ’ πτέρυγας των φυλακών κορυδαλλού.
Αλληλεγγύη στους κρατούμενους του νοσοκομείου φυλάκων κορυδαλλού.
Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου