11 Μαρτίου 2013

9η μέρα δημιουργίας του κόσμου





Τα πάντα έχουν ήδη δημιουργηθεί. Παντού επικρατεί μια γλυκιά ηρεμία.Ο πάγκος της δημιουργίας είναι γεμάτος από άχρηστα απομεινάρια υλικών που περίσσεψαν. 

Καθισμένοι γύρω από τον πάγκο o Μεγαλοδύναμος και οι συνεργάτες του απολαμβάνουν την πληρότητα της Δημιουργίας.
Ειδικοί και παρατρεχάμενοι δημιουργημένοι και αυτοί μόλις πριν από δύο ήμερες εκθειάζουν την τελειότητα του έργου της ομάδας.

Όμως όπως συνήθως συμβαίνει η δόξα και η αλαζονεία της δύναμης δεν σταματάει. Έτσι ο Μεγαλοδύναμος προκειμένου να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά και να καθορίσει τους ρόλους εξηγεί ότι και με αυτά τα απομεινάρια των σκουπιδιών μπορεί να δημιουργήσει το τελευταίο του έργο.

Γονατιστοί δοξάζουν όταν έκθαμβοι βλέπουν το απίστευτο να ζωντανεύει μια νέα ύπαρξη της οποίας ειρωνικά ψιθυρίζουν το όνομα της : Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗ (Είναι αυτό που σήμερα όλοι οι παγκοσμιοποιημένη λένε PERFECT MACHINE).


Ο Χρόνος, έννοια δύσκολη σχεδόν ακατανόητη, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι προχωράει ανεξάρτητα της θέλησης μας.Σε μία προσπάθεια να αντιληφθούμε αρχίσαμε την μέτρηση του... λεπτά, ώρες, χρόνια, αιώνες και σιγά σιγά καταλάβαμε ότι το δυσκολότερο κομμάτι του είναι εκείνο της ζωής μας, αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το καινούργιο δημιούργημα.
Διέψευσε όλες τις προβλέψεις και επιβιώνει ακόμη και σήμερα με πολλές δυσκολίες και αυτό γιατί πρώτη φορά έπρεπε η σκέψη να φιλοξενεί και να οδηγεί ένα άχρηστο σώμα. Ακολούθησε δρόμους δύσβατους γεμάτους αδιέξοδες ισορροπίες.Έζησε, πόνεσε, αγάπησε, δημιούργησε, κατέστρεψε, έψαξε, βρήκε, έχασε...........

γέλασε γιατί ένιωσε ότι όλες οι θεωρίες του χρωστάνε την ύπαρξη τους.

 


mondo eterno

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου